Fotografeer Amersfoort vanaf het water

Van 26 augustus t/m 27 oktober wordt in Amersfoort en omgeving de tweejaarlijkse fotomanifestatie 033Fotostad gehouden. Deze trekt duizenden bezoekers.

In het kader van deze fotomanifestatie bestaat de mogelijkheid voor fotografen van fotoverenigingen om vanaf rondvaartboten de mooie binnenstad van Amersfoort te fotograferen. Waterlijn, die de rondvaarten door Amersfoort organiseert, wilt graag een bijdrage leveren aan 033Fotostad.

Er wordt in de weekenden buiten de reguliere vaartijden een stabiele en kleine boot voor kleine groepen fotografen ( gelimiteerd aantal personen) ingezet. De ervaring is dat op zondagochtend de stad het rustigst is en ’s ochtends en ’s avonds de belichting, afhankelijk van de locaties, het mooist. Daarnaast is het ook mogelijk ‘s avonds te varen dus Amersfoort bij nacht. De vaartijd is normaal 3 kwartier maar een vaartijd van 1,5 tot 2 uur is mogelijk.  Boten kunnen op verzoek ook worden stilgelegd.

Datum Vertrek
zondag 30 september 2018 10:00
zondag 14 oktober 2018 10:00
zaterdag 20 oktober 2018 10:00
zondag 21 oktober 2018 10:00
zondag 28 oktober 2018 10:00

Per vaart zijn 4 verschillende routes mogelijk: de west route, de oost route, de 2e muurroute en een route naar de beek (richting Randenbroek). Er kan ook een specifieke route voor een bepaalde vaart worden gekozen. Dit wordt, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden, op de dag van de vaart besloten.

Waterlijn biedt de tochten gratis aan. Zij vraagt als tegenprestatie dat iedere fotograaf een of twee foto’s vrij van rechten en om niet ter beschikking stelt. Waterlijn wilt deze foto’s desgewenst gebruiken voor bv. eigen publicaties, de website , op het scherm van Waterlijn in de etalage in de Krommestraat of misschien voor de Kunstvaarroute van 2019 (met thema  “duurzaamheid”. Bij gebruik in publicaties of op website wordt naam fotograaf vermeld.

U kunt online kaarten reserveren. Klik op het logo online boeken, kies voor voor de route fotostad en kies dan voor vouchers Waterlijn. Wanneer u een keuze hebt gemaakt dan ontvangt u een e-mail waarmee u uw online kaartje bevestigd. De e-mail m.b.t. de reservering moet binnen 2 uur afgehandeld worden. Heeft u geen mail ontvangen kijk dan in uw spam map.