Deze zomer organiseert stichting Lieve Vrouweplein in samenwerking met Waterlijn en Gilde Amersfoort de  Pelgrimsvaart, varen – lunchen -wandelen. In Amersfoort  is het verleden als pelgrimsstad nog op vele plaatsen te herkennen. Met de Pelgrimsvaart kunt u op comfortabele wijze kennis maken met dit verleden: varen met Waterlijn vanaf de Koppelpoort, lunchen bij Restaurant De Vier Broers en wandelen door de Pelgrimsstad met Gilde Amersfoort.

De Pelgrimsvaart kan dinsdag t/m zondag in de maanden  mei t/m september gereserveerd worden voor groepen vanaf 10 t/m 20 personen à € 25,00 p.p.

Reserveren en informatie via www.onzelievevrouwetoren.nl/

De Pelgrimsvaart start om 11.00 uur met varen vanaf de steiger aan de Schimmelpenninckkade (nabij de Koppelpoort); ca. 12.00 uur legt de boot aan bij de steiger aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren, waar de gids van Gilde Amersfoort u opwacht. Deze geeft uitleg over de bronzen deuren van de toren, een indrukwekkend werk van de kunstenaar Eric Claus. Ca. 12.15 uur staat een heerlijke lunch klaar bij restaurant ’De Vier Broers , op het plein bij de toren. De wandeling start aansluitend om ca. 13.00 uur.