Themavaarten

Onze themavaarten richten zich op kinderen, natuur en cultuur. U kunt kiezen uit een rijk scala aan thema’s, zoals bijv. de Vleermuisboot, Natuur op de kademuur en Mondriaanvaart. Binnenkort komen meer vaarten beschikbaar. Houd onze website in de gaten.


U wordt uiterlijk tien minuten voor vertrek in de Krommestraat verwacht. Onze boten vertrekken op tijd en varen in een strak schema. 

Bij onvoorziene omstandigheden kunnen vaarten vervallen.

 • Mariavaart

  In de Mariamaand mei wordt de speciale Mariavaart gevaren. U hoort waar in de middeleeuwen de kloosters lagen en welke functie ze hadden. We vertellen over het mirakel van Amersfoort in 1444 en de vele mirakels die daarop volgden. We bezoeken ook de Oud Katholieke Kerk op ’t Zand, waar u de restanten van het Mariabeeldje en het mirakelboek kunt bewonderen. Na afloop is er koffie.

  Vaartijden: 14+21+28 mei, vertrek om 10.30 uur bij de Onze Lieve Vrouwetoren. 

  Kosten: € 12,00 per persoon. Kaartjes verkrijgbaar in onze winkel. 

 • Vleermuisboot

  Op zomerse zaterdagavonden vaart de ‘Vleermuisboot’ uit. Vleermuisdeskundige Zomer Bruijn vertelt u over de jacht en leefgewoontes van deze geweldige luchtacrobaten. Hij laat de passagiers onderweg met behulp van zijn batscan de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten horen.

  De vleermuisboot vaart op nog nader te bepalen zaterdagavonden in 2022. Houd u onze website in de gaten.

 • Vestingvaart met bezoek aan katoendrukkerij

  Deze vaart is steeds op een zondag: 8 mei, 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli, 17 juli en 31 juli. Vertrek  om 10.30 uur vanaf de steiger in de Krommestraat. Na rondvaart korte wandeling naar de Volmolen. Daar workshop van 11.30 uur tot 12.30 uur, met aansluitend lunch.  Prijs €49,50 per persoon.

Secured By miniOrange